

AVIKO ZIG ZAG RETSEPT, GRILLITUD ĆEVAPI JA KEVADINE SALAT






AVIKO Zig Zag
KOOSTISOSAD:
300 g AVIKO Zig Zag friikaid
Ćevapi:
750 g veiselihahakkliha (kõikudest osadest, rasvane, kuid mitte vintske)
250 g lambalihahakkliha (kõikidest osadest, rasvane, kuid mitte vintske)
12 g soola
1 tl musta pipart
4 küüslauguküünt, mis on blenditud 100 ml vahuveiniga
Intensiivsema maitse saavutamiseks, valikuliselt:
1 tl piparrohtu
1/2 tl rosmariini
1/2 tl Cayenne'i pipart
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/4 tl vürtsköömneid
1/2 tl suitsupaprika pulbrit
1/2 tl harilikku paprikat
3 spl 12% hapukoort
Kevadine salat:
2 tomatit
1 väike kollane sibul
1 kurk
50 ml päevalilleõli
1 spl punase veini äädikat
sool ja pipar
AVIKO Zig Zag
Lõika tomatid ja kurk väikesteks kuubikuteks, haki sibul peeneks. Sega kõik koostisosad kokku ja salat ongi valmis.
Pane kõik koostisosad kaussi ja sega käte või köögikombainiga, kuni kõik koostisosad on ideaalselt ühendatud ja liha on saanud kleepuva pasta konsistentsi (10-15 minutit). Võid julgelt jätta saadud segu üleöö külmikusse „marineerima" - siis tuleb maitse intensiivsem. Võid aga ka alustada ćevapi grillimist kohe pärast segu valmistamist.
Ćevapi vormimiseks niisuta käsi mõne tilga veega (siis ei kleepu liha käte külge), seejärel võta u 70-80 g pastat ja pigista seda õrnalt peopesas, kuni tekib piklik, pikemat pöialt meenutav kuju (u 8-10 cm pikkuse ja 2 cm paksusega).
Ma ei soovita, et ćevap oleks liiga suur, sest see pikendab nende grillimiseks/praadimiseks kuluvat aega.
Küpseta ćevapid keskmisel kuumusel grillil või prae pannil 5-6 minutit, keerates neid üsna sageli, kuni nad on ka keskelt küpsed (kuna kasutame veiseliha, jäävad nad seest roosaks, see on normaalne).