Kartuligratäänid Emmentali juustu, tursaportsjoni ja suhkrustatud porgandiga

Kartuligratäänid Emmentali juustu, tursaportsjoni ja suhkrustatud porgandiga

Portsjonite arv 2
Valmistamise aeg 30
Ahi
Airfryer
Gluteenivaba

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko GRATINS WITH CHEESE AND CREAM 400 g
1 porgandikimp (+/- 350 g)
5 supilusikatäit oliiviõli
2 supilusikatäit puljongit või vett
300 g tursafileed
meresool
1 supilusikatäis mett
2 supilusikatäit sinepit
2 sibulat murulauguga või murulaugu kimbud
1 apelsin

1. Kuumutage ahi temperatuurini 200°C.
2. Lõigake porgandi otsad ära nii, et jätta pisut pealseid.
3. Pange need kõik küpsetusvormi.
4. Maitsestage porgandeid 2 teelusikatäie oliiviõli, meresoola, puljongi ja meega.
5. Katke nõu kinni alumiiniumfooliumiga ja pange ahju.
6. Määrige kalafileed hoolikalt sinepiga ja jagage kaheks võrdseks portsjoniks.
7. Hakkige murulauk. Koorige apelsinid ja lõigake nad õhukesteks viiludeks.
8. Valmistage ette kaks alumiiniumfooliumi tükki, 2 korda suuremat kui kalaportsjon. Pange üks kalatükk mõlemale fooliumi lehele, selle keskele. Jagage apelsiniviilud mõlemale portsjonile, puistake neile murulauk ja valage peale ülejäänud oliiviõli. Pange peale foolium ja sulgege "pakk" hoolikalt.
9. Pange pakid koos gratäänidega praeahju ja küpsetage 20 minutit keskmisel restil.
10. Serveeriga gratäänud kala ja porganditega.

Hea nõu:
Võite kasutada meie tüümiani ja rosmariiniga kartuligratääne.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused