AVIKO Pati Parts Garlic BAKLAŽAANIPASTA, TOMATITE JA ŠALOTTSIBULAGA (SALATA DE VINETE)
AVIKO Pati Parts Garlic
KOOSTISOSAD:
300 g Pati Parts Garlic
Baklažaanid:
3 tk (umbes 1,2 kg) baklažaani
1 tl soola
1/2 tl harilikku paprikat (1 g)
1/4 tl tšillipipart (0,5 g)
1/4 tl suitsupaprika pulbrit (0,5 g)
1 spl oliiviõli
1-2 spl valge veini äädikat
1 tl mett
2-3 spl majoneesi (u 100g)
Tomatisalsa ja lisandid:
12-15 kirsstomatit (võib kasutada ka 3 suurt tomatit)
½ (70 g) hakitud šalottsibulat
Kimp basiilikut
Veidi soola
Veidi pipart
1-2 spl oliiviõli
1-2 spl palsamiäädikat
50 g röstitud kreeka pähkleid – peenelt hakitud
1 viil leiba
VALMISTAMISVIIS:
Alusta baklažaanide ettevalmistamisega
• Kuumuta ahi 200 kraadini, seadista kuumus üleval-all, torka baklažaanid kahvliga läbi ja küpseta 90 minutit (võid baklažaane ka grillil küpsetada, siis maitsevad nad palju paremini). Pärast 90 minutit võta nad välja, pane kaussi, kata kaanega ja pane 10-15 minutiks kõrvale – nii tuleb koor kergemini maha.
• Eemalda koor, pane viljaliha sõelale, lisa 1 tl soola, sega ja pane 10 minutiks kõrvale – kui nõrutada baklažaani viljaliha, tuleb pasta paksem. Mahla saab kasutada kastme valmistamiseks.
Tükelda baklažaani viljaliha, aseta see kaussi ja maitsesta paprika, tšillipipra, suitsupaprika, musta pipra, äädika, mee ja majoneesiga. Proovi - vajadusel lisa veel soola.
Tomatisalsa:
• Lõika kirsstomatid veerandikeks (kui kasutad suurt tomatit, lõika see väikesteks tükkideks), pane kaussi, lisa kuubikuteks lõigatud šalottsibulad, peeneks hakitud basiilik, sool, pipar, oliiviõli ja palsamiäädikas - sega hästi läbi ja pane kõrvale.
Aeg koostisosade ühendamiseks:
• Pati Parts Garlic serveerime baklažaanipasta ja tomatisalsaga.