Tšilli con carne porgandi, laimi ja koriandri salatiga serveeritud Pati Parts Tex Mex kartulilõikutega teravate maitseainetega versioonis

Tšilli con carne porgandi, laimi ja koriandri salatiga serveeritud Pati Parts Tex Mex kartulilõikutega teravate maitseainetega versioonis

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 65-90
Fritüür
Ahi
Pann
Terav

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g loomaliha
500 g konserveeritud punaseid ja mustasid ubasid
400 g tomatiliha
150 g magusat pipart (punast, kollast ja rohelist)
2 tšillipipart
150 g valget sibulat
1 küüslauguküüs
värske koriander (või petersell)
30 g köömne seemneid
20 g magusat ja kuuma paprikat (vürtsid)
1 supilusikatäis roosuhkrut
näputäis punet
ekstra neitsioliiviõli
sool ja pipar
kimp koriandrit
mõned porgandid

1. Lõigake liha väikesteks kuubikuteks.
2. Lõigake pipar ja sibul suurteks tükkideks.
3. Kuumutage sügavas potis 2-3 supilusikatäit oliiviõli koos küüslauguga. Niipea kui küüslauk muutub kuldseks, lisage hakitud köögiviljad. Praadige kõrgel kuumusel mõned minutid. Lisage pool maitseaineid ja sega hästi läbi, et vürtsid põhja ei kõrbeks.
4. Seejärel lisage liha ja ülejäänud vürtsid, supilusikatäis soola ning segage kõik hoolikalt. Katke kaanega, vähendage kuumust ja jätkake keetmist.
5. 20 minuti pärast lisage tomatiliha, suhkur ja punet. Segage hoolikalt ja jätkake keetmist umbes 1tunni ja 15 minuti jooksul tasasel kuumusel aeg-ajalt segades.
6. Lisage oad, segage õrnalt, maitsestage vajadusel soolaga ja keetke veel 20 minuti jooksul.
7. Eemaldage pott tulelt ja laske paar minutit jahtuda.
8. Hakkige koriander ja puistake valmis roog ülevalt koriandriga.
9. Valmistage Aviko PATI PARTS TEX MEX pakendil toodud juhendi kohaselt.
10. Peske, koorige ja viilutage porgandid pikkadeks, laiadeks, kuid õhukesteks ribadeks (võite kasutada köögiviljakaabitsat). Pange kaussi, niristage sidrunimahla, oliiviõli, suhkru ja vürtsidega. Segage hoolikalt.

Serveerige eraldi kaussides – ühes kausis on portsjon soolaga maitsestatud kartuliosakesi, teises kausis on portsjon tšilli con carne, kolmandas on porgandisalat. Kaunistage koriandrilehtedega.

Kasulik näpunäide:
Proovige seda rooga traditsiooniliste kartuliosakeste (Pati Parts) või küüslauguga kartulilõikutega (Pati Parts Garlic). Loomaliha asemel võib kasutada kana- või kalkunihakkliha.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused