Kartuligratäänid nimmesteigi, paprikakastme ja sparglitega

Kartuligratäänid nimmesteigi, paprikakastme ja sparglitega

Portsjonite arv 2
Valmistamise aeg 25
Ahi
Airfryer

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko GRATINS WITH CHEESE AND CREAM
2 kondiga nimmeosa steiki (umbes 150 g iga)
100 ml punast veini
2 küüslauguküünt (kooritud)
1 supilusikatäis värsket rosmarini
200 g rohelisi spargleid
200 g küpsetatud paprikat (purgist)
1 supilusikatäis hakitud sarapuupähkleid või mandleid
pisut cayenne pipart
sool
6 supilusikatäit oliiviõli
1 supilusikatäis hakitud petersellilehti
1 supilusikatäis palsamiäädikat

1. Valmistage gratäänid pakendil toodud juhiste kohaselt.
2. Pange steigid nõusse ja kallage neile punane vein.
3. Lõigake küüslauk viiludeks ja lisage marinaadile. Lisage rosmariin.
4. Segage steike hoolikalt marinaadis.
5. Eemaldage sparglitelt puitunud osad, seejärel blanšeerige ülejäänud osasid 2 minutit keevas vees. Nõrutage, loputage külma veega ja kuivatage.
6. Nõrutage paprikad marinaadist. Röstige pähkleid kuumal, kuival pannil. Segage paprika pähklitega, cayenne pipra, soola, 3 teelusikatäie oliiviõli ja peterselliga. Kuumutage kastet või serveerige seda külmalt.
7. Nõrutage steigid marinaadist ja hõõruge neile 2 teelusikatäit oliiviõli. Kuumutage grillimispann ja praadige liha 2-3 minutit igast küljest. Maitsestage soola ja pipraga. Püüdke, et lihale jääksid grillimisest nähtavaks spetsiaalsed ribad.
8. Samal ajal sega sparglid ülejäänud oliiviõli ja palsamiäädikaga ja grilli teisel grillpannil või grillil 3-4 minutit.
9. Serveeri steike paprikakastme, sparglite ja Aviko gratäänidega.

Hea nõu:
Kasutage steiki ribeye – see on ka väga maitsev alternatiiv :)

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused