Marineeritud ja küpsetatud kanatiivad Tex Mex salati ja Super Long friikartulitega
1 pakk Aviko Super Long friikartuleid, 600 g
500 g kanatiibu
ekstra neitsioliiviõli
50 g ketšupit
soola ja pipart
näputäis Cayenne'i pipart
Salat:
300 g värvilisi tomateid
1 punane sibul
2 varssellerit
sidrunit
125 g hapukoort
soola ja pipart
ekstra neitsioliiviõli
Valmistage Super Long friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.
Kanatiivad:
1. Segage kausis oliiviõli, ketšup, cayenne'i pipar ning maitsestage soola ja pipraga.
2. Põhjalikult peske ja kuivatage kanatiivad.
3. Seejärel pange need suurde kaussi ning valage üle eelnevalt valmistatud marinaadiga. Segage kõik hoolikalt.
4. Katke kauss toidukilega ning asetage 30 minutiks kõrvale, et tiivad saaksid marineeruda.
5. Pärast selle aja möödumist asetage tiivad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 20 minutit 200 °C juures. Seejärel pöörake tiibadel teine pool ning küpsetage veel 15-20 minutit.
Salat:
1. Lõigake tomatid pooleks, lõigake sibul rõngasteks, koorige seller ja lõigake suurteks tükkideks.
2. Segage hapukoor poole sidruni mahlaga, maitsestage soola, pipra ja vähese oliiviõliga.
Asetage salat taldrikule ja valage kergelt üle hapukoorekastmega. Kaunistage paari kirsstomati ja sidruni veerandikega. Eraldi taldrikul serveerige portsjon friikartuleid ja 3-4 tiiba. Järelejäänud kastet võib serveerida väikeses kausis – las igaüks maitsestab salatit oma maitse järgi :)
Kasulik näpunäide:
Võtke tiivad külmkapist välja ja hoidke neid toatemperatuuril umbes 20-30 minutit enne maitsestamist – siis imendub marinaad paremini liha sisse :)