Kartuli-porrulaugukreem gorgonzola juustu ja maguskartuli friikartulitega
1-2 pakki Aviko Sweet Potato Fries (maguskartuli friikartuleid)
600 g porrulauku
400 g kartulit
1 liiter köögiviljapuljongit
paar peterselli lehte
soola ja pipart
50 g Gorgonzola juustu
peotäis röstitud kõrvitsaseemneid
ekstra neitsioliiviõli
1. Valmistage friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.
2. Peske porrulauk ja lõigake rõngasteks. Peske ja koorige kartulid ning lõigake need väikesteks kuubikuteks.
3. Seejärel asetage porrulauk ja kartulid potti, valage üle köögiviljapuljongiga ja keetke 30 minutit.
4. Püreerige keedetud köögiviljad saumiksriga ja maitsestage soolaga. Lõigake Gorgolzola juust kuubikuteks.
5. Lisage püreele oliiviõli, segage ja serveerige kausis.
5. Lisage gorgonzola, puistake üle kõrvitsaseemnete ja peterselliga. Serveerige koos maguskartuli friikartulitega.
Kasulik näpunäide:
Kreemile võib enne serveerimist piserdada peale pisut aromaatset oliiviõli (paar tilka).