Šokolaadi ja karamelli churros aniisiga
Aviko CHURROS 300 g
4 supilusikatäit valget suhkrut
1/4 tassi vett
100 ml rasket koort
2 supilusikatäit võid
2 mõrušokolaadi kuubikut
umbes ½ teelusikatäit jahvatatud aniisi
1. Eelkuumutage ahi 220° C-ni. Laotage churros küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 7 minutit.
2. Vahepeal valmistage šokolaadikaramell aniisiga. Pange potti suhkur ja jaotage see õhukese kihina kogu põhja peale. Kuumutage keskmisel kuumusel segamata, kuni suhkur lahustub ja hakkab pruuniks muutuma. Kui see muutub pruuniks, lisage vett (Tähelepanu! see hakkab pritsima!) ning segage intensiivselt, kuni suhkur on lahustunud. Keetke minut aega, seejärel lisage koor. Kuumutage kergelt 2–3 minutit, eemaldage pott tulelt ning lisage šokolaad ja aniis. Segage, kuni kõik koostisosad on täielikult segunenud. Pärast jahutamist valage purki.
3. Serveerige Churros kuuma šokolaadikaramelli ja aniisiga.