Tuunikalapallid isetehtud salati ja peenikeste friikartulitega

Tuunikalapallid isetehtud salati ja peenikeste friikartulitega

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 25-35
Fritüür
Ahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

1 pakk Aviko Skinny Fries või Aviko Super Crunch Julienne friikartuleid
230 g tuunikalakonservi
60 g röstleiba
1 klaas piima
1 muna
2 spl riivitud parmesani juustu
1 spl kappareid
natuke värsket peterselli
riivsaia paneerimiseks
praadimiseks õli või 2 spl ekstra neitsioliiviõli

Salat:
250 g kõvasid kollaseid tomateid
3 varssellerit
150 g redist
soola ja pipart
sidrunit

Jogurtimajonees:
1 muna
200 ml päevalilleõli
1 spl sidrunimahla
näpuotsatäis soola
1 tl sinepit
100 g kreeka jogurti

Valmistage friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.

Kalapallid:
1. Avage purk tuunikala, nõrutage vedelik ja asetage kaussi.
2. Leotage röstileiba piimas ja kui sellest ei piisa, võib lisada natuke vett.
3. Nõrutage ja lisage röstileib tuunikalaga kaussi, lisage muna, hakitud petersell, kurnatud kapparid ja parmesani juust.
4. Segage hoolikalt ja vormige umbes 4-5 cm suurused kalapallid. Valmis kalapallid veeretage riivsaias.
5. Pange kalapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserdage neile veidi oliiviõli ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 20 minutit ja lõpuks grillige mõni minut. Võite kalapalle valmistada ka praepannil – kuumutage mittekleepuval pannil oliiviõli ja praadige kalapalle 5–6 minutit, kuni mõlemad küljed on kuldpruunid. Või rasvas frittides – kuumutage kõrge servaga potis õli ja praadige kalapalle 1 minut kuni on kuldpruunid.

Salat:
1. Loputage ja kuivatage tomatid, seejärel lõigake need kuubikuteks, pooleks või neljandikuks.
2. Peske sellerivarred hoolikalt ja lõigake õhukesteks viiludeks.
3. Seejärel peske redis ja hakkige peeneks.
4. Segage kausis kõik köögiviljad omavahel ja maitsestage soola, pipra, oliiviõli ja vähese sidrunimahlaga.

Jogurtimajonees:
1. Segage kannmiksris päevalilleõli, toasoe muna, sidrunimahl, sool ja sinep.
2. Vahustage 30 sekundit, kuni saate paksu, valge ja siidja konsistentsi.
3. Lisage jogurt ja segage kõik hoolikalt läbi.
4. Asetage valmis majonees kaussi ning laske majoneesil enne serveerimist külmikus 30 minutit seista.

Igale taldrikule asetage portsjon friikartuleid, salatit, paar kalapalli ja majoneesi tupsud.

Kasulik näpunäide:
Võib kasutada tuunikala omas mahlas, aga parima tulemuse saate, kui kasutate kvaliteetset tuunikala oliiviõlis.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused