Kanahamburger kevadise köögiviljasalati, guacamole ja Zig Zagi friikartulitega

Kanahamburger kevadise köögiviljasalati, guacamole ja Zig Zagi friikartulitega

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 20-30
Fritüür
Ahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

1 pakk Aviko Zig Zagi friikartuleid 750 g  
500 g kanafilee hakkliha
4 tk hamburgerisaia
80 g piima
3 spl 00-tüüpi jahu
küüslaugupulbrit
peterselli
1 tl sinepit
1 tl teravat ketšupit
2 muna
soola ja pipart
2 spl riivitud Parmigiano Reggiano juustu
röstitud maisijahu segatud riivsaiaga
oliiviõli praadimiseks

Salat:
250 g salatisegu
1 kimp rediseid
1 kevadsibul (roheline sibul)
2 tomatit
1 kurk
soola
pipart
ekstra neitsioliiviõli
1 sidrun

Guacamole:
1 küps avokaado
1 roheline tšillipipar
1 tomat
20 g ekstra neitsioliiviõli
10 g sidrunimahla
10 g šalottsibulat
soola ja pipart

Valmistage Zig Zag friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.

Guacamole:
1. Lõigake avokaado pikuti pooleks ja eemaldage kivi lusika abil. Seejärel eemaldage viljaliha ja asetage kaussi.
2. Piserdage viljalihale ½ sidrunimahla, maitsestage soola ja pipraga ning suruge avokaado viljaliha kahvliga katki.
3. Hakkige šalottsibulad peeneks. Peske tomat ja lõigake kuubikuteks. Lõigake tšillipipar pikuti pooleks, eemaldage seemned ja lõigake kõigepealt ribadeks ning seejärel kuubikuteks.
4. Lisage purustatud avokaadole šalottsibul, tomatid, tšilli ja oliiviõli. Seejärel segage kõik hoolikalt ja maitsestage soola ja pipraga.

Salat:
1. Lõigake köögiviljad viiludeks.
2. Segage köögiviljad kausis ja maitsestage sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.

Hamburger:
1. Segage kausis hakkliha, 1 muna, küüslauk, petersell, piim, riivitud Parmigiano Reggiano juust, sinep, ketšup ning maitsestage soola ja pipraga.  Segage kõik hoolikalt, asetage lauale ja moodustage suur, umbes 1 cm  paksune ruut.
2. Puistake üle jahuga. Seejärel lõigake klaasi või spetsiaalse ketta abil kotletid (burgerid).
3. Paneerige hakk-kotlette igast küljest jahuga, asetage lahtiklopitud munaga kaussi ja seejärel asetage riivsaia ja röstitud maisijahu segusse.
4. Praadige burgereid pannil, rohkes õlis. Asetage valmis kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage temperatuuril 180 ° C eelsoojendatud ahjus 20 minutit, kuni need muutuvad kuldseks ja krõbedaks.
5. Lõigake hamburgerisaiad pooleks. Alumisele poolele asetage portsjon salatit ja selle otsa asetage burger.
6. Määrige saia ülemisele poolele guacamole ning asetage burgeri peale.
7. Serveerige taldrikul koos portsjoni soolaga maitsestatud friikartulite ja kausike guacamole'ga.

Kasulik näpunäide:
Pärast saia pooleks lõikamist võib seda ahjus õrnalt röstida. Alumisele poolele võib panna ka viilu juustu. Burgeri saab pooleks lõigata ja suupistetikuga kinnitada.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused