AVIKO Rösti Rondjes Naturel šampinjoni-bešamellkastmega (ciulama de ciuperci) ja krõbeda peekoniga

AVIKO Rösti Rondjes Naturel šampinjoni-bešamellkastmega (ciulama de ciuperci) ja krõbeda peekoniga

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 30
Ahi
Pott
Airfryer

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

AVIKO Rösti Rondjes Naturel

KOOSTISOSAD: 
300 g AVIKO Rösti 

Šampinjonid:
1 kg šampinjone
1 l vett
Suurem näputäis soola
2-3 loorberilehte 

Kaste:
1 spl nisujahu
2 spl võid
600 ml kana-*/köögiviljapuljongit
150 ml 18% hapukoort
1 tl harilikku paprikat
1/4 tl suitsupaprika pulbrit 
1/4 tl tšillipipart (1 tl, kui eelistad teravust) 


Peekon: 

3 viilu suitsupeekonit

VALMISTAMISVIIS:

Lisa 1 liitrile veele sool ja 2-3 loorberilehte. Lisa veeranditeks lõigatud šampinjonid keevasse vette ja keeda u 10-15 minutit. Pärast keetmist võta nad välja ja aseta sõelale, et liigne vesi ära kurnata. 

Vahepeal valmista kaste: sulata kastrulis või sügaval pannil 2 spl võid keskmisel kuumusel ja lisa jahu. Kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane pasta (2-3 min). 

Seejärel lisa kulbitäite kaupa puljong, segades iga kord väga põhjalikult, kuni kogu puljong on lisatud. Lisa ülejäänud maitseained, sega ja keeda madalal kuumusel, kuni saad kreemja kastme. 
Lisa kastmele šampinjonid, sega, seejärel lisa hapukoor ja hakitud till. Sega uuesti, hoia 1 minuti jooksul madalal kuumusel ja ongi valmis! 

Krõbe peekon: 
Pane peekoni viilud küpsetusplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures kuumaõhuringlusega 10-15 minutit (kuni nad muutuvad kergelt krõbedaks). Võta välja, aseta taldrikule paberrätikule, et liigne rasv ära valguks, ja lõika seejärel väikesteks tükkideks. 

Aseta taldrikutele šampinjonikaste, seejärel Rösti, krõbe peekon ja puista peale supiroheline (sibulapealsed või petersell). 


 

Tootesoovitused