BBQ-salsakastmes marineeritud ribid salati, koriandri ja hapukoorega serveeritud koos Pati Parts Tex Mex kartulilõikutega teravate maitseainetega versioonis
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
1,5 kg ribisid
Marinaad:
2 supilusikatäit roosuhkrut
2 supilusikatäit magusat pipart
1 teelusikatäis köömneid
1 teelusikatäis pipart
1 teelusikatäis küüslaugupulbrit
½ teelusikatäit sinepit
1/8 teelusikatäit selleriseemneid
ekstra neitsioliiviõli
BBQ kaste
äädikas ja õunamahl ribide maitsestamiseks
Salat:
300 g sellerit
peotäis värvilisi tomateid
1 punane sibul
kimp koriandrit
laim
125 g hapukoort
sool ja pipar
ekstra neitsioliiviõli
1. Koorige ribid.
2. Ühendage marinaadi koostisosad kausis ning masseerige valmis marinaad ribidesse.
3. Seejärel asetage need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, katke alumiiniumfooliumiga ja küpsetage 180 ° C-ni kuumutatud ahjus 40 minutit.
4. Pärast 40-minutilist küpsetamist eemaldage alumiiniumfoolium, pange BBQ kaste ribidele ning jätkake küpsetamist veel poolteist tundi.
5. Selle aja möödudes veenduge, et ribid on küpsenud ja liha eraldub kontidest kergesti. Vajadusel küpsetage veel veerand tundi.
6. Valmistage Aviko PATI PARTS TEX MEX kartulilõigud pakendil toodud juhendi kohaselt – neid saab asetada koos ribidega ahjuplaadile ja küpsetada ahjus.
Salat:
1. Lõigake tomatid pooleks, lõigake sibul poolkuudeks ja seller kuubikuteks.
2. Kombineerige hapukoor poole laimimahla, soola, pipra ja tilga oliiviõliga.
3. Hakkige koriander. Pange köögiviljad kaussi, valage kastmega ja piserdage koriandriga.
Parim on panna kogu roog küpsetusplaadil lauale koos salatiga kausis – las igaüks valib endale parimaid ja lemmikuid tükke :).
\Kasulik näpunäide:
Ettevalmistatud ribid populaarsetes kastmetes on kauplustes kättesaadavad – nende abiga lühendate küpsetusaega. Soovitame Pati Part Tex Mex kartulilõikude asemel Pati Parts või Pati Parts Garlic kartuliosakesi.