Burger lõhe, avokaado ja mangosalsa ning sibularõngastega

Burger lõhe, avokaado ja mangosalsa ning sibularõngastega

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 35-40
Fritüür
Ahi
Veeganitele
Gluteenivaba
Taimetoitlaste

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

300-400 g toorest nahata lõhet
1 punane sibul
soola ja pipart maitse järgi
2-3 supilusikatäit riivsaia
2-3 supilusikatäit parmesani juustu
½ kimpu peterselli või koriandrit
½ sidruni koor
soola ja pipart maitse järgi
4-6 burgerisaiakest
Aviko ONION RINGS 450 g
1-2 supilusikatäit võid
2 küpset avokaadot
½ kimpu koriandrit
1 mango
1 laim
1 punane sibul
1 habanero
1 roheline kurk
1 punane kapsas
½ tassi veiniäädikat
2 supilusikatäit suhkrut
soola ja pipart maitse järgi

1. Hakkige lõha peeneks või jahvatage hakklihamasinas.
2. Seejärel lisage väga peeneks hakitud punane sibul, riivsai, parmesani juust, hakitud petersell või koriander ja sidrunikoor. Segage kõik ained ühtlaseks massiks ning vormige burgereid.
3. Eelkuumutage ahi 220° C-ni. Laotage Onion Rings (sibularõngad) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 20 minutit.
4. Segage avokaado, koriander, laimimahl ja habanero segistis ühtlaseks massiks. Kui segu on liiga paks, võib lisada veidi jogurtit või vett. Seejärel lisage peeneks hakitud punane sibul ja peeneks lõigatud mango.
5. Ajage ½ tassi veiniäädikat potis koos klaasi vee, 2 tl soola ja suhkruga keema. Laske vedelikul maha jahtuda. Vahepeal purustage kapsas kapsapurustajal.
6. Kallake kapsa peale lahus ning jätke 10-15 minutiks seisma. Seejärel nõrutage kapsas ja pange kaussi.
7. Kuumutage pannil 1-2 supilusikatäit võid i praadige burgerid 4-5 minutit mõlemalt poolt. Lõigake saiakesed pooleks ning pange need ahju 1-2 minutiks. Peske kurk ja lõigake köögiviljakoorijaga õhukesteks pikisuunalisteks ribadeks.
8. Tehke burger: määrige grillitud saia (mõlemale poolele) avokaado ja mango salsat, selle peale asetage burger, kurk, punane kapsas ja sibularõngad ning katke saia ülemise poolega. Serveerige otsekohe!

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused