Kevadrullid friikartulitega Super Crunch
pakendi friikartuleid Aviko SUPER CRUNCH JULIENNE
2 g sibulapulbrit
2 g soola
10-20 tainalehte või 10-20 riisipaberi lehte
Magushapu kurgikaste:
1 kurk, 250 ml vett, 250 ml viina, 250 g suhkrut, 50 g ingverit (kooritud), 2-3 sidrunheina vart, 3 tk aniisi, 10 koriandri seemet, 1 g sibulapulbrit, 1 g soola
Krõbe tempura:
100 g valget kala (nt lest või merikeel), tempura (tainas), viin, Panko leiva puru
Ürdisalat:
värske koriander, värske basiilik, värske münt, värske karulauk, salatilehtede segu
Kurgi-sinepi dressing:
3 supilusikatäit väikesteks tükkideks lõigatud kurki, 1 supilusikatäis magushapu kurgikastme vedelikku, 6 supilusikatäit tervete seemnetega sinepit, 3 supilusikatäit sidrunimahla, majonees, 3 supilusikatäit peeneks hakitud talisibulat, sool i pipar
1. Segage sibulapulber soolaga. Valmistage friikartulid Super Crunch vastavalt pakendil toodud juhistele. Maitsestage soolaseguga.
2. Magushapu kurgikaste: segage kõik koostisosad peale kurgi väikeses potis ja keetke väikesel tulel 10 minutit. Lõigake kurk õhukesteks viiludeks.
3. Krõbe tempura: lõigake kalafilee õhukesteks ribadeks, maitsestage soola ja pipraga. Valmistage tainast ja viinast tempura. Kastke kalatükid kõigepealt tempurasse, seejärel leivapurusse. Praadige sügavas maapähkliõlis temperatuuril 180°C. Kuivatage paberrätikul.
4. Kurgi-sinepi dressing: segage kuubikuteks lõigatud kurk teelusikatäie meresoolaga ja lisage teelusikatäis suhkrut. Jätke marinaad 10 minutiks seisma. Valage ära liigne vedelik, lisage pisut magushaput kastet ja segage.
5. Ürdisalat: segage kõik ürdid salatilehtedega ja valage peale dressingiem.
6. Serveerige eraldi kausikestes koos taina- või riisipaberilehtedega eraldi taldrikul, et Sinu külalised võiksid valmistada endale oma kevadrullid.
Hea nõu:
Ära unusta veekaussi – riisipaberi kleepimiseks ja käte märjaks tegemiseks.