Friikartulid kimchi, furikake (seesamisegu) ja rohelise sibulaga

Friikartulid kimchi, furikake (seesamisegu) ja rohelise sibulaga

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 25-45
Fritüür
Ahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

1 hiina kapsas
2-3 supilusikatäit Korea gochujang tšillipastat
3 cm tükk värsket ingverit
2 supilusikatäit kalakastet
2 teelusikatäit riisiäädikas
2 küüslauguküünt
2 kimpu rohelist sibulat
1 porgand
1 õun
sool
1 teelusikatäis suhkrut
⅓ tassi kooritud, röstitud seesamiseemneid
⅓ tassi musta seesami
1 nori merevetikas
2 -3 supilusikatäit majoneesi
Aviko SUPER CRUNCH JULIENNE 750 g

1. Lõigake kapsas suuremateks tükkideks ning seejärel maitsestage korralikult soolaga ja jätke tunniks seisma. Tunni aja pärast loputage kapsas jooksva vee all ning segage tšillipasta, peeneks hakitud ingveri, kalakastme, riisiäädika, purustatud küüslaugu, 1 kimbu hakitud rohelise sibula, jämedalt hakitud porgandi ja õuna ning suhkruga. Segage kõik hoolikalt ja asetage nädalaks pimedasse kohta, segades iga 2-3 päeva järel ning seejärel pange purk külmkappi.
2. Kui kimchi on valmis, valmistage ette friikartulid. Asetage friikartulid 220 kraadini eelsoojendatud ahju ja küpsetage umbes 20 minutit.
3. Vahepeal võtke kimchi külmkapist välja ja valage peale 5-6 supilusikatäit kimchi mahla, mille segage majoneesiga.
4. Hakkige nori peeneks blenderis ja segage hulka mustade ja valgete röstitud seesamiseemnetega. Hakkige koriander ja roheline sibul peeneks.
5. Pange küpsetatud friikartulite peale kimchi, piserdage kõike majoneesi ja kimchi mahlaga, puistake üle värskete ürtide ja furikakega. Serveerige otsekohe.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused