Skinny friikartulid küpsetatud kalkuniliha, hapendatud punase sibula ja hapukoorega

Skinny friikartulid küpsetatud kalkuniliha, hapendatud punase sibula ja hapukoorega

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 30-40
Fritüür
Ahi
Airfryer

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

1 kalkunireis
soola ja pipart maitse järgi
1 teelusikatäis vürtsikast suitsupaprikat
2 teelusikatäit tüümiani
1 teelusikatäis jahvatatud koriandrit
1 teelusikatäis jahvatatud köömneid
oliiviõli
½ kimpu rohelist sibulat ja koriandrit
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis suhkrut
2-3 nelki
100 ml veiniäädikat
200 ml vett
3-4 punast sibulat
½ laimimahl
200 ml hapukoort
100 g Cheddari juustu
Aviko SKINNY FRIES 600 g

1. Hõõruge kalkunireis soola, pipra, paprika, tüümiani, koriandri, köömnete ja oliiviõliga ning küpsetage 2-2,5 tundi 180 kraadi juures. Viimaseks 20 minutiks tõstke temperatuur 200 kraadini ning asetage friikartulid ahju eraldi küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Pärast selle aja möödumist võtke liha ahjust välja ja eraldage kahe kahvliga ning seejärel segage liha küpsetamisel saadud kastmega. Pange liha ahjuplaadile friikartulitega, puistake peale riivjuust ja küpsetage 10 minutit ahjus.
3. Vahepeal segage hapukoor laimimahlaga.
4. Serveerige otsekohe pärast ahjust väljavõtmist, niristage peale hapukoort ning puistake peale hakitud koriander ja roheline sibul.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused