Grillitud antrekoot serveeritud Steak Fries friikartulite ja omatehtud kastmetega
1 pakk Aviko Steak Fries friikartuleid 750 g
4 antrekooti, iga üks kaaluga 200 g
Ürdivõi:
½ punti maitserohelist: peterselli, murulauku ja tilli
40 g pehmet võid
½ tl riivitud sidrunikoort
soola ja pipart
Vürtsikas tomatikaste:
4 keskmist kõva tomatit
4 jalapenot
1 sidrun: mahl ja koor
100 g valget sibulat
15 g koriandrit
näputäis suhkrut
soola
Juustukaste:
300 ml piima
20 g maisitärklist
1 tšillipipar
2 spl ekstra neitsioliiviõli
120 g Cheddari juustu
120 g Edam juustu
soola
Kastmeid tasub valmistada palju varem, et need jõuaksid korralikult maitsestuda. Valmistage Steak Fries friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.
Ürdivõi:
1. Hakkige ürdid peenikeseks.
2. Vahustage või ning lisage hakitud ürdid ja sidrunikoor.
3. Segage hoolikalt läbi. Maitsestage soola ja pipraga ning pange külmkappi.
Liha:
1. Määrige liha üle oliiviõliga ning praadige lihaviile rasvata praepannil kõrgel kuumusel 1 minut mõlemalt poolt.
2. Seejärel vähendage kuumust ja praadige veel 2-3 minutit.
3. Võtke lihaviilud pannilt, asetage taldrikule, katke alumiiniumfooliumiga, et liha saaks puhata ja mahlad jääksid selle sisse.
Vürtsikas tomatikaste:
1. Asetage kooritud ja õhukeselt viilutatud sibulad suurde kaussi ja lisage sidrunimahl ja riivitud koor.
2. Seejärel lisage kuubikuteks lõigatud tomatid.
3. Peske petersell ja hakkige peeneks.
4. Lõigake jalapeno pooleks ja eemaldage vars ja seemned, siis hakkige peeneks ja segage kokku suhkru, sibula ja tomatitega.
5. Maitsestage soola ja pipraga ning segage hoolikalt läbi
6. Katke kauss toidukilega ning jätke 3 tunniks enne serveerimist külmkappi maitsestuma.
Juustukaste:
1. Lõigake Cheddar ja Edam juustud väikesteks kuubikuteks, et need kiiresti sulaksid.
2. Kuumutage potis oliiviõli ja lisage tükeldatud tšillipipar.
3. Lisage piim, maisitärklis ja kuubikuteks lõigatud juust ning kuumutage tasasel tulel pidevalt segades, kuni juustud sulavad.
Lõigake liha ribadeks, asetage peale ürdivõi ning serveerige koos friikartulitega ja eraldi kaussides serveeritud kastmetega.
Kasulik näpunäide:
Kui eelistate küpsemat antrekooti, pikendage praadimise aega 1-2 minuti võrra. Pidage meeles, et liha peaks pärast praadimist paar minutit puhkama. Kaunistamiseks võite lisada grillitud sidruni pooliku. Enne serveerimist maitsestage friikartulid ja liha kindlasti soola ja pipraga.