Kanavardad salsiccia vorsti, köögiviljade ja karamellistatud sibula ning Steak Fries friikartulitega

Kanavardad salsiccia vorsti, köögiviljade ja karamellistatud sibula ning Steak Fries friikartulitega

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 45-65
Fritüür
Ahi
Pann

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

1 pakk Aviko Steak Fries friikartuleid 750 g
350 g kuubikuteks lõigatud kanafileed
300 g valget vorsti
200 g punast paprikat
200 g kollast paprikat
12 väikest šampinjoni
ekstra neitsioliiviõli
soola ja pipart
karrit
12 šašlõkivarrast

Karamellistatud sibul:
3-4 keskmist valget sibulat
30 g võid
3 spl tuhksuhkrut
½ tassi punast veiniäädikat
soola ja pipart

1. Lõigake kana ja vorst võrdse suurusega kuubikuteks.
2. Peske paprikad, lõigake pikuti pooleks, eemaldage seemned ja vars.
3. Koorige šampinjonid ja lõigake jala serv ära.
4. Tükeldage paprika lihaga sama suurusega kuubikuteks.
5. Valmistage šašlõkivardad. Lükkige vardasse kanatükk, kollane paprika, vorst, punane paprika ja šampinjon. Korrake neid samme, kuni kõik šašlõkivardad on valmis.
6. Asetage šašlõkid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maitsestage soola, pipra, näpuotsatäie karri ja paari tilga oliiviõliga ning küpsetage umbes 40 minutit eelkuumutatud ahjus temperatuuril 180 °C . Valmis šašlõkivardad peavad olema hästi pruunistunud.
7. Valmistage friikartulid vastavalt pakendil toodud juhistele.

Karamellistatud sibul:
1. Koorige sibulad ja lõigake need pooleks.
2. Keetke soolaga maitsestatud vees 20 minutit ja nõrutage õrnalt.
3. Sulatage või ja suhkur praepannil. Lisage sibul ja praadige pidevalt segades.
4. Kui sibulad hakkavad karamellistuma, lisage punase veini äädikas ja oodake, kuni kaste veidi pakseneb.
5. Eemaldage pannilt sibulad ja maitsestage enne serveerimist soola ja pipraga.

Serveerige taldrikul 2-3 šašlõkivarrast inimese kohta soolaga maitsestatud friikartulite ja karamellistatud sibulaga. Head isu!

Kasulik näpunäide:
Võib olla me kordame ennast, aga puidust šašlõkivardaid leotage enne grillimist 20-30 minutit külmas vees – siis need ei lähe küpsetamisel põlema.