Kartuligratäänid Emmentali juustuga koos serrano singi ja pošeeritud munaga
Aviko GRATINS WITH CHEESE AND CREAM
1 supilusikatäis valget veiniäädikat + lisaks koorega munade juurde
1 teelusikatäis sinepit
3 supilusikatäis oliiviõli extra virgin
4 muna, nii värsket kui võimalik
4-8 serrano singi viilu
lemmik "roheline" nn idud, seemned jms
paar lemmiksalati lehte või salatisegu
1. Kuumutage praeahi kuni 220°C. Pange ahju plaadile, küpsetuspaberile asetatud gratäänid ja praadige 25-30 minutit, kuni nad pruunistuvad pealt.
2. Samal ajal valmistage ette klassikaline vinaigrette kaste - segage äädikas, sinep, pipra ja soolaga oliiviõli.
3. Keetke potis vett, lisades pisut äädikat.
4. Pärast praadimist hoidke gratääne soojas praeahjus. Lööge keevasse vette ükshaaval, ettevaatlikult munad nii, et valmistada tüüpilised pošeeritud munad.
5. Keetke muna 3 minutit. Võtke nad ettevaatlikult veest kurnamislusikaga ja kuivatage paberrätikul.
6. Pange üks gratään igale 4 taldrikule. Pange igale gratäänile serrano singi viil ja sellele pošeeritud muna.
7. Lisa "roheline" ja salatilehed vinaigrette kastmega. Pange salatipeotäis gratääni kõrvale ja serveeri toit ;)
Hea nõu:
Asenda serrano sink suitsulõhega. Loo sama toidu taimetoitlaste variant, lisades Emmentali juustuviilu ja 150 g praetud või hautatud seeni.