Küpsetatud friikartulid Parmigiano Reggiano, küüslaugu, tšilliõli ja Aioli kastmega

Küpsetatud friikartulid Parmigiano Reggiano, küüslaugu, tšilliõli ja Aioli kastmega

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 25
Ahi
Gluteenivaba
Taimetoitlaste

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

2 pakendit friikartuleid Aviko Super Crunch ORIGINAL
3 küüslauguküünt
tšilliga oliiviõli
50 g riivitud Parmigiano Reggiano juustu
kimp peterselli

Aioli kastmeks vajate:
4 küpsetatud küüslauguküünt
rapsiõli
sool
1 supilusikatäis filtreeritud sidrunimahla
valge pipar
munarebud: 2 toorest ja 1 keedetud

1. Kuumutage praeahi pakendil toodud temperatuurini.
2. Pange ahjuplaadile küpsetuspaber ja piserdage sellele tšilliga oliiviõli – vastavalt soovile.
3. Pange plaadile friikartulid, puistake peale Parmigiano Reggiano ja pange friikartulite vahele küüslauguküüned.
4. Küpsetage vastavalt tootja soovitustele.

Aioli kaste:
1. Röstige teflonpannil küüslauk.
2. Võtke keedetud munast välja kollane.
3. Hõõruge uhmris küüslauku ja soola.
4. Pange blenderisse, lisage toored munakollased ja segage, lisades vähehaaval õli kuni paksu kreemi saamiseni.
5. Peatage segamine, lisage sidrunimahl, purustatud munakollane ja segage veel paar sekundit, maitsestage soola ja pipraga.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused