Läätsed salsicci ehk Itaalia valge vorsti, selleri ja tomatitega serveeritud piima- ja võikartulipudruga

Läätsed salsicci ehk Itaalia valge vorsti, selleri ja tomatitega serveeritud piima- ja võikartulipudruga

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 25-35
Ahi
Pott
Mikrolaineahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko Mashed Potato 750 g
mõned Itaalia vorstid (salsiccia)
1 purk (400g) läätse
300 g tomati passaatat
sellerivars
1 porgand
1 keskmise suurusega sibul
2 küüslauguküünt
½ klaasi kuiva valget veini
½ liitrit köögiviljapuljongit
sool ja pipar
ekstra neitsioliiviõli
paar salveilehte
2 oksa rosmariini

1. Praadige vorstid paar minutit pannil või grillil mõlemal küljel, kuni need on kuldpruunid.
2. Lõigake porgandid, seller ja sibul õhukesteks viiludeks ning praadige need vähese oliiviõliga pannil. Kui köögiviljad on kuldpruunid, lisage küüslauk ja praadige 3-4 minutit. Lisage hakitud salvei ja rosmariin.
3. Lisage vein ja aurustage alkohol, lisage tomati passaata ja köögiviljapuljong. Keetke 20 minutit.
4. Selle aja möödudes lisage nõrutatud läätsed ja keetke 20 minutit, kuni kaste väheneb.
5. Valmistage kartulipuder pakendil toodud juhendi kohaselt.

Asetage igale taldrikule portsjon läätsesid köögiviljadega, "süstike" kartulipuder (võite kasutada kondiitritoote kotti) ja pange 2-3 vorsti. Serveerige maitsestatud soola ja pipraga, koos värskete rosmariini ja salvei lehtedega.

Kasulik näpunäide:
Proovige seda rooga meie teiste kartuliputrudega – porgandi- või spinatikartulipudruga.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused