Veinis, tšillis, koriandris ja sidrunheinas hautatud tursk serveeritud porgandikartulipudruga
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g tursafileed
2 küüslauguküünt
ekstra neitsioliiviõli
sool ja pipar
tšillipipar
kimp koriandrit
Marynata:
4 supilusikatäit vett
½ sidruni mahl
valge kuiv vein
2 teelusikatäit riivitud ingverit
1 sidrunheina vars
1. Pange sidrunhein kokku ja seejärel lõigake väga õhukeseks.
2. Segage kausis vesi sidrunimahla, valge veini, ingveri ja lõigatud sidrunheinaga.
3. Pange sinna tursafilee, katke kauss toidukilega ja pange 30 minutiks külmkappi marineeruma.
4. Praadige küüslauk koos pooleks lõigatud tšilliga pannil. Lisage tursafilee (nõrutage marinaadist, kuid ärge kuivatage) ning praadige 10 minutit väikese marinaadiga. Maitsestage soolaga praadimise lõpus.
5. Valmistage porgandikartulipuder pakendil toodud juhendi kohaselt.
Serveerige tursafilee puistatud peale hakitud koriandrit ja paari tilka oliiviõli koos portsjoni kartuliputru, köögiviljade, sidruni ja ürtidega.
Kasulik näpunäide:
Porgandikartulipudru asemel võib serveerida meie traditsioonilist kartuliputru piima ja võiga või kartuliputru spinatiga. Ideaalselt sobib roale ka muu kala – näiteks lõhi või forellifilee.