Loomaliha guljašš tomatite ja peterselliga serveeritud koos Pati Parts Garlic kartulilõikutega
Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
600 g guljašši loomaliha
1 porgand
1 sellerivars
1 sibul
kimp peterselli
30 g pancetta juustu
1 vorst
30 g võid
1/2 klaasi punast veini
Tomatikontsentraat
1 purk ciliegini tomateid
1 liiter puljongi
sool ja pipar
peotäis nisujahu
1. Lõigake liha võrdse suurusega kuubikuteks. Rullige need kuubikud jahus.
2. Lõigake porgandid, seller ja sibul õhukesteks viiludeks. Lõigake pancetta juust, koorige vorst ära. Pange köögiviljad, pancetta juust ja vorst potti, lisage või, oliiviõli ja praadige see kogu keskmisel kuumusel.
3. Lisage tükeldatud loomaliha ja praadige kuldpruuniks, aeg-ajalt segades. Lisage punane vein ja aurustage alkohol.
4. Valage peale puljong potti nii, et see kataks liha 2/3 oma kõrgusest ning lisage 2 supilusikatäit tomatikontsentraati.
5. Maitsestage soola ja pipraga ning jätkake küpsetamist umbes poolteist tundi (kuni loomaliha on pehme ja õrn!).
6. Lisage ciliegini tomatipurk ja hakitud peterselli 10 minutit enne küpsetamise lõppu.
7. Valmistage Aviko PATI PARTS GARLIC küüslauguga kartulilõigud pakendil toodud juhendi kohaselt.
Asetage portsjon kartuliosakesi ja portsjon guljašši igale taldrikule – kaunistage peterselliga ja maitsestage maitse järgi.
Kasulik näpunäide:
Kui Teile maitseb pikantne toit, siis vürtsitage guljašši Ungari moodi – rohkem pipart (soovitame teravat ja suitsutatud paprikat) ja tšillipipart. Sobivad ideaalselt sellele roale ka meie teravate maitseainetega kartulilõigud – Pati Parts Tex Mex.