Mini kartuliküpsetised koore ja juustuga
Hea ja usaldusväärne kombinatsioon, sest kartulid, juust ja suitsulõhe on alati hästi läinud. Maitsestame kergelt sibula, marineeritud seente ja tilliga. Osutus hämmastavalt maitsvaks.
Koostisosad:
AVIKO kartuligratäänid koore ja juustuga (1 pakend)
100 ml paksust jogurtit (võib olla Balkani tüüpi)
100 g suitsulõhe
2 soolatud või marineeritud kurki, kuubikuteks lõigatud
pool väikest punast sibulat, kuubikuteks lõigatud
6 marineeritud šampinjoni või muud seent, peeneks hakitud
sool, pipar
mõni oks tilli
1. Kuumutage praeahi kuni 220°C (ülalt ja alt).
2. Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga, asetage selle peale gratäänid ning pange kõik eelsoojendatud ahju ja praadige 25-30 minutit, kuni nad pruunistuvad pealt.
3. Segage jogurt sibula, kurgi ja šampinjonidega. Maitsestage soola ja pipraga, segage.
4. Pärast gratäänide ahjust väljavõtmist, pange igale gratäänile lõheroos. Lisage kaste ja kaunistage tillioksaga.
Head isu!