Mini kartulipudruküpsetised spinatiga

Mini kartulipudruküpsetised spinatiga

Portsjonite arv 5
Valmistamise aeg 10-15
Ahi
Pott
Pann

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

See on suurepärane kombinatsioon peo suupisteks. Selle roa valmistamine ei võta aga kaua aega ning iga kiht sobib ideaalselt ja täiendab teisi.

Koostisosad:
AVIKO Mashed Potato Spinach
2 supilusikatäit õli või oliiviõli
5 viilutatud ühesentimeetri paksusteks šampinjoni
4 päikesekuivatatud tomatit purgist, peeneks viilutatud
2 küüslauguküünt, helvestatud
75 g viilutatud peekonit
jahvatatud must pipar
50 g sinihallitusjuustu

Lisaks vajate kartulipudruküpsetiste vormimiseks ja küpsetamiseks kulinaarseid rõngaid (nn ringeid) läbimõõduga umbes 5-6 cm.

1. Kuumutage praeahi kuni 180°C.
2. Pange AVIKO Purée kartulipuder kergelt eelsoojendatud pannile või potti (panni põhja saab lisada veidi vett, võid või piima) ning kuumutage segades keskmisel kuumusel sulatamiseni ja kreemjas konsistentsi saamiseni. 
3. Asetage peekoniviilud ühte külma pannile ja kuumutage keskmisel kuni kõrgel kuumusel kuldpruuniks, keerake peekoniviilud teisele poole ja praadige uuesti kuldpruuniks. Tõstke peekon jahtuma ja lõigake poolsentimeetri paksusteks ribadeks.
4. Kuumutage teises pannil õli või oliiviõli ning lisage hakitud küüslauk, päikesekuivatatud tomatid ja šampinjonid. Praadige aeg-ajalt segades kuni kuldpruunini. Maitsestage heldelt pipraga.
5. Pange rõnga põhja 3 cm paksune kartulipüree, patsutage seda kergelt lusika või raskusega, lisage sentimeetrine kiht seeni, tomateid ja küüslauku. Samuti patsutage kergelt. Lisage paar peekoniriba ja eemaldage rõngas. Puistake mini kartulipudruküpsetiste peale riivjuustu ja küpsetage 10–12 minutit.

Head isu!

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused