Pühapäevane praad – spinati, sibula, päikesekuivatatud tomatite ja omletiga täidetud kalkunirind, serveeritud juustukastme ja porgandikartulipudruga

Pühapäevane praad – spinati, sibula, päikesekuivatatud tomatite ja omletiga täidetud kalkunirind, serveeritud juustukastme ja porgandikartulipudruga

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 25-35
Ahi
Pott
Mikrolaineahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g kalkunifileed
200 g spinatit
2 suurt muna
200 g kuivatud tomateid
sellerivars
1 porgand
1 rosmariini oks
1 küüslauguküüs
½ klaasi kuiva valget veini
ekstra neitsioliiviõli
½ liitrit köögiviljapuljongit
sool ja pipar

Juustukaste:
½ liitrit piima
25 g võid
25 g jahu 00
120 g riivitud Parmigiano Reggiano KPN juustu
sool ja pipar

1. Lõigake kalkuni rinnatükk risti läbi ja avake nagu raamat. Kui see on liiga paks, võime selle pestiliga purustada. Maitsestage soola ja pipraga.
2. Segage kausis munad soola ja pipraga. Valage 1 supilusikatäis oliiviõli pannile ja praadige munade, soola ja pipra segu. Laske omletil jahtuda.
3. Püreestage kuivatud tomateid saumikseriga kuni ühtlase ja paksu konsistentsini.
4. Hakkige sibul õhukeselt ning praadige see pannil spinati, soola ja pipraga kuni spinat tuhmub. Laske jahtuda.
5. Määrige lõigatud kalkunirinnale päikesekuivatatud tomatikreem, omlett ja spinat.
6. Rullige kalkunirind rulliks ja siduge see kööginiidiga kinni.
7. Lõigake seller, porgand ja 2 sibulat. Koorige küüslauguküüs ja pange ülejäänud köögiviljadega potti. Lisage rosmariinioks ja paar supilusikatäit oliiviõli. Praadige 2-3 minutit. Pange kalkunirinna sisse ja praadige mõlemalt küljelt kuldpruuniks.
8. Lisage vein, vähendage kuumus ja aurustage alkohol. Lisage 2 kühvlit köögiviljapuljongit. Katke pott ja hautage umbes poolteist tundi, liha aeg-ajalt keerates. Lisage vajadusel rohkem puljongit.
9. 1,5 tunni pärast eemaldage pott tulelt ja jahutage kalkunit 10 minutit. Seejärel viilutage liha ja pange see uuesti nõrutatud vedelikuga potti.
10. Valmistage Aviko PURÉE PORGANDIGA pakendil toodud juhistele.

Juustukaste:
1. Sulatage potis või, lisage jahu ja tehke roux.
2. Lisage nõrutatud köögiviljadest keeduvedelik ja kui konsistents pole piisavalt kreemjas, lisage piim. Segage vispliga, olge ettevaatlik, et tükke ei tekiks.
3. Kuumutage keemiseni ja lisage riivjuust.
4. Valage kõik blenderitopsi ja kloppige segistis ühtlaseks.

Asetage suurele taldrikule portsjon kartuliputru – pange roux’i osa sibula ja spinatiga kartulipudru peale. Asetage viilutatud kalkun ja köögiviljad roa juurde. Maitsestage kõik vürtside ja juustukastmega.

Kasulik näpunäide:
Rooga saate serveerida suurtel taldrikutel, et sööki koos jagada.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused