Rooma praad värske salati ja aiolikastmega serveeritud spinatikartulipudruga
Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
300 g veisehakkliha
300 g hakksealiha
3 küüslauguküünt
50 g riivitud Parmigiano Reggiano KPN juustu
2 muna
kimp peterselli
riivsai
2/3 viilu röstleiba
1 klaas piima
sool ja pipar
muskaatpähkel
ekstra neitsioliiviõli
1 klaas kuiva valget veini
Salat:
1 pakend (200 g) salatisegu
sool ja pipar
sidrun
ekstra neitsioliiviõli
Aiolikaste:
2 vedelat munakollast
1 keedetud munavalk
4 suurt küüslauguküünt
300 ml maapähkliõli
1 supilusikatäis sidrunimahla
sool ja valge pipar
1. Lõigake leivakoorikud ja leotage leib piimas. Nõrutage hästi ja rebige.
2. Peske petersell ja hakkige selle lehed koos poole kooritud küüslauguga peeneks.
3. Segage kausis hakkliha soola, pipra, riivitud Parmesan Reggiano juustu, hakitud küüslaugu, hakitud peterselli, munade, röstleiva, mõne teelusikatäie riivisaia ja riivitud muskaatpähkliga ning segage kõik hoolikalt. Peaks terve segu olema piisavalt kõva konsistentsiga.
4. Moodustage tainas rulliks ja rullige riivsaias.
5. Praadige küüslauk pannil vähese oliiviõliga. Niipea kui see muutub kuldpruuniks, eemaldage see pannilt ning pange meie rull pannile. Praadige igast küljest.
6. Lisage vein ja oodake, kuni alkohol aurustub. Seejärel pange rull kitsasse küpsetuspaberiga kaetud vormisse ning küpsetage tund aega 180 ° C-ni kuumutatud ahjus.
7. Selle aja möödudes tõstke temperatuur 200 ° С-ni ning küpsetage rull igast küljest nii, et see oleks ühtlaselt kuldne.
8. Valmistage Aviko PURÉE SPINATIGA pakendil toodud juhendi kohaselt.
Salat:
1. Peske salat, maitsestage soola, pipra ja veidi sidruni ja oliiviõliga.
Aiolikaste:
1. Keetke 1 muna. Blenderdage küüslaugu ja soolaga.
2. Seejärel lisage värsked munakollased ning segage oliivõliga blenderiga kuni kreemja konsistentsini.
3. Lisage 1 supilusikatäis sidrunimahla, hakitud keedetud munavalk ja püreestage need saumikseriga taas.
4. Lõpuks maitsestage soola ja pipraga.
Asetage taldrikule portsjon kartuliputru ning pange 1-2 viilu küpsetatud praadi kartulipudru peale ja valage üle filtreeritud praekastmega. Kaunistage salatilehtedega. Serveerige aiolikaste eraldi kausis.
Kasulik näpunäide:
Proovige teisi meie kartuliputrude maitseid!