Seene/veiseliha shawarma pita-leivas koos tahinikastmega

Seene/veiseliha shawarma pita-leivas koos tahinikastmega

Portsjonite arv 4
Valmistamise aeg 35-40
Fritüür
Ahi

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

Aviko SUPER CRUNCH ZIG ZAG 750 g
200 g austerserviku
200 g šampinjone
või
1 kg veiseliha
(eelistatavalt tükk rostbiifi)
2 – 3 küüslauguküünt
1/4 tassi oliiviõli
1 sidrunimahl
¼ tassi punast veiniäädikast
maitseained: 1 teelusikatäis seitsme araabia vürtse, ¼ teelusikatäit kaneeli, ½ teelusikatäit köömneid,  ½ teelusikatäit koriandrit, ½ teelusikatäit teravat pipart, soola ja pipart maitse järgi
4 suurt tomatit (või kokteilitomatit)
jääsalat
1 suur sibul
3-4 supilusikatäit tahini
värske petersell
pita – araabialeib

1. Lõigake veiseliha / seened 1 cm laiusteks ribadeks. Segage omavahel küüslauk, oliiviõli, veiniäädikas, sidrunimahl ja maitseained. Valage marinaad veiselihale / seentele, segage kõik läbi ja pange külmkappi, soovitavalt üle öö (või 2-3 tundi).
2. Lõigake jääsalat, sibul ja petersell. Segage sibul ja petersell tahiini, soola ja 7 maitseainega (kui tahina on liiga paks, võib lisada veidi külma vett). Eelkuumutage ahi 240° C-ni, lisage lihale/seentele viilutatud tomatid, katke alumiiniumfooliumiga ja küpsetage pehmeks – umbes 20-25 minutit. Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 10 minutit.
3. Poole liha/seente küpsetamise ajal asetage friikartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 20 minutit, kuni need on kuldsed ja krõbedad.
4. Peale küpsetamist võtke veiseliha/seened välja ja pange araabia leiva sisse koos kõigi lisanditega – salati, praetud tomatite, taraturkastme, friikartulite, peterselli ja sibulaga. Serveerige soojalt.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused