Skinny friikartulid koos aquafaba omatehtud majoneesiga
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 purk kikerherneid
2 teelusikatäit veiniäädikat
½ teelusikatäit sinepit
½ teelusikatäit mustsoola
1 supilusikatäis mitteaktiivseid pärmihelbeid
näputäis suhkrut
1 ½ tassi head õli
1 küüslauguküüs
maitseained: 1 teelusikatäis granuleeritud küüslauku,1 teelusikatäis sibulapulbrit, 1 teelusikatäis paprikat, ½ teelusikatäit kuivatatud peterselli, ½ teelusikatäit punet, ½ teelusikatäit tšillipipart, ½ teelusikatäit soola
1. Eelkuumutage ahi 220° C-ni. Küpsetage friikartuleid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 20 minutit.
2. Vahepeal valmistage majoneesi ja vürtsisegude friikartulite jaoks.
3. Valage ühest kikerhernepurgist soolvesi kõrgesse nõusse, lisage sellele veiniäädikas, sinep, sool, suhkur, küüslauk ja mitteaktiivsed pärmihelbed.
4. Segage kõik koostisosad kokku, kuni kõik koostisosad on hästi segunenud. Seejärel valage õli ettevaatlikult ja aeglaselt õhukese joana, kogu aeg segu suurel kiirusel segades. Umbes poole õli lisamise ajal hakake blenderit üles-alla liigutama, et kõik koostisosad kokku segada. Kõik koostisosad ühtlaselt segunevad ja majonees pakseneb.
5. Pange osa majoneesist väikesesse kaussi ja pange ülejäänu külmkappi. Säilitage omatehtud majoneesi külmkapis ja tarbige ära kahe nädala jooksul.
6. Segage maitseained kokku: granuleeritud küüslauk, sibulapulber, paprika, kuivatatud petersell, pune, tšillipipar ja sool. Peale küpsetamist segage friikartulid maitseainetega ning serveerige majoneesiga.
7. Võib majoneesi maitsestada oma maitse järgi. See on Teie eelistuse küsimus. Võib lisada rohkem sinepit ja muid lemmikvürtse või jätta näiteks küüslaugu ära.