Steik või, hapendatud sidruni ja rohelise salatiga ning friikartulid majoneesi ja Zhougiga

Steik või, hapendatud sidruni ja rohelise salatiga ning friikartulid majoneesi ja Zhougiga

Portsjonite arv 2-4
Valmistamise aeg 25-35
Fritüür
Ahi
Pann

Peamine nõutud koostisosa

Koostisosad

120 g võid
2-3 hapendatud sidruniviilu
2 supilusikatäit Zhoug’i
2 supilusikatäit majoneesi
näputäis tšillihelbeid
Aviko STEAK FFRIES 750 g
1-2 head steiki
rohelise salati segu
¼ tassi oliiviõli
½ sidrunimahl
soola maitse järgi
1 küüslauguküüs

Zhoug:
2-3 jalapenot
2-3 küüslauguküünt
1 kimp koriandrit
1 teelusikatäis köömneid
⅓ kimpu värsket piparmünti
½ tassi oliiviõli
⅓ teelusikatäit kardemoni
soola maitse järgi
½ teelusikatäit kardemoni

Kiirhapendatud sidrunid:
3 suurt sidrunit
50 g meresoola (eelistatavalt helbed)
kuum vesi
maitseained: 1⁄2 kaneelipulka, 1 tükk kardemoni, 1 loorber, 2 pimenti

1. Segage 100 g toasooja võid peeneks hakitud hapendatud sidruniga. Seejärel pange küpsetuspaberile ja vormige rull. Asetage see külmkappi jahtuma.
2. Vahepeal eelkuumutage ahi 220° C-ni. Laotage friikartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 20 minutit. Segage majonees 2-3 supilusikatäie zhougiga. Segage oliiviõli sidrunimahla, maitse järgi näpuotsatäie soola ja läbi pressi pressitud küüslauguküünega. Valage ettevalmistatud kaste salatisegule vahetult enne serveerimist.
3. Kui friikartulid on peaaegu valmis, hakake steik praadima. Hõõruge steik oliiviõli ja soolaga. Vahepeal pange malmpann kuumaks, lisage pannile 20 g võid a seejärel praadige steiki mõlemalt poolt 3-5 minutit (olenevalt steigi paksusest ja soovitud küpsusastmest).
4. Võtke steik pannilt, vürtsige pipraga ning laske lihal mõni minut puhata. Sel ajal pange friikartulid taldrikule, valage kaste salatisegu peale, pange väikesesse kaussi 2-3 supilusikatäit majoneesipõhist kastet ning seejärel asetage steik. Pange liha peale või hapendatud sidruniga. Serveerige otsekohe.

Zhoug:
Pange kõik koostisosad köögikombaini ja blenderdage ühtlaseks pastaks.

Kiirhapendatud sidrunid:
Alustuseks peseme väikese purgi korralikult läbi, ideaalis aurutame kuumas vees. Loputage sidrunid põhjalikult kuuma vee all. Pigistage poolest sidrunist mahl välja, seejärel lõigake kõik sidrunid pooleks ja õhukesteks viiludeks. Segage kuum vesi soola ja mahlaga. Pange sidrunid ja maitseained purki ning valage segu peale. Sulgege purk tihedalt ja oodake 2-3 päeva.

Muu inspiratsioon

Tootesoovitused